Alt i el til nye lejeboligheder i Svenstrup

I Urtehaven i Svenstrup opføres i 2022-2023 38 nye lejligheder i 1-2 plan. Her går et fast team fra Michael Wulff A/S, som udfører alle elektriske installationer i de nye boliger.

De nye lejligheder opføres af totalentreprenør HMC samt en række underleverandører, og med 38 næsten ens lejligheder kører byggepladsen nærmest på samlebånd. Opgaven omfatter for Michael Wulff A/S alle elinstallationer i lejlighederne, herunder kabler, stikkontakter og udvalgte LED-spots i badeværelser og køkkener.

På nuværende tidspunkt kender de to faste medarbejdere, elektrikersvend Emil Stigel og lærling Lasse Børgesen, den fastlagte tidsplan til fingerspidserne, og arbejdet kører i et velsmurt samarbejde med de andre faggrupper på pladsen. Emil Stigel fortæller:

“På en opgave som denne handler det om at finde den bedste og nemmeste måde at gøre tingene på fra start. Derefter kan det nærmest køre på samlebånd. Ved de første par lejligheder skal man lige finde hinanden og jargonen internt mellem de forskellige faggrupper på pladsen. Herefter finder man frem til en procedure, så tingene bare kører. Vi får besked, når hver enkelt lejlighed er klar til, at vi rykker ind, og når vi så er færdige med de opgaver, der skal løses på det pågældende tidspunkt i byggeprocessen, rykker vi videre til den næste. Det at have en god procedure for samarbejdet er nøglen til guldet i en opgave som denne.”

Tidsbesparende erfaring

Teamet fra Michael Wulff A/S bidrager ikke kun med solidt elektrikerhåndværk i byggeriet. Også stor erfaring fra lignende opgaver spiller en vigtig rolle i udførelsen af opgaverne. Det gælder særligt timingen af de specifikke opgaver, der skal laves på lejlighederne, fortæller Benjamin Pedersen, som er projektleder på opgaven for Michael Wulff A/S.

”Vi har udført denne type opgaver tidligere, også i samarbejde med HMC, og der har vi gjort os nogle erfaringer, som vi kan tage med ind i denne opgave. Det giver en helhedsforståelse af opgaven, som har gjort det muligt for os at effektivisere nogle led i processen. Det gælder fx, når der skal trækkes kabler til lejlighederne. Her ved vi fra tidligere opgaver, at hvis vi trækker kablerne i sandpuden under gulvene, inden der støbes færdigt, kan vi spare noget fræsearbejde senere hen,” forklarer han og fortsætter:

”Det samme gælder, hvis vi trækker lodrette kabler i hulmurene, inden der laves isolering, spartling osv. Det giver bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere, der slipper for hårdt arbejde i yderstillinger. Oven i det sparer vi på den tid, vi skal bruge pr. kabel, når vi skal udføre mindre fræsearbejde – og som ekstra bonus slipper murerne også for at skulle lappe de riller, vi i skulle fræse, hvis kablerne skulle trækkes, når gulve, mure og lofter stod færdige.”

Byggeriet skal stå færdigt til sommeren 2023, hvor de første beboere flytter ind. Helt indtil da vil man kunne finde Michael Wulff A/S’ medarbejdere på pladsen, for, som Emil Stigel siger: ”Vi er blandt de første, der kommer, når kablerne til lejlighederne skal trækkes – og de sidste, der går, når stikkontakter, lampeudtag og belysning er installeret!”

LED spots lejligheder
Teamet - Michael Wulff A/S - lejeboliger - Svenstrup

Fra venstre: Lærling Lasse Børgesen, elektrikersvend Emil Stigel og projektleder Benjamin Pedersen,

Udvalgte kundereferencer:

Scroll to Top