GADEBELYSNING

Gadelys med øje for miljø, økonomi og tryghed

Da Michael Wulff A/S i 2020 overtog Norlys’ gadebelysningsafdeling, blev virksomheden den største private leverandør af drift og vedligehold af gadelys i Nordjylland. Eget lager, lokale montører og stor faglighed er grundstenene i serviceområdet, som indehaver Michael Wulff håber at kunne udbygge endnu mere i de kommende år.

Service og vedligehold af gadebelysning har været en del af Michael Wulff A/S’ servicepalette siden starten for 23 år siden, primært i Rebild Kommune, hvor virksomheden i dag står for driften af gadebelysningen i Skørping og Rørbæk samt signalanlægget i Støvring. Her er vejingeniør Rasmus Theilgaard Beck fra Rebild Kommune godt tilfreds med samarbejdet.

”Michael Wulff A/S er en professionel samarbejdspartner, som ved, hvad de har med at gøre. Vi har en god og direkte dialog med elektrikerne, og mange af dem har et lokalkendskab der betyder, at de hurtigt finder frem til det sted, hvor der er problemer med belysningen – selv hvis det er en lille vej ude i en mindre by. Der er kort sagt ikke noget at sætte en finger på,”  siger han.

Største private leverandør i Nordjylland

I april 2020 overtog Michael Wulff A/S Norlys’ gadebelysningsafdeling, da nye regler betød, at forsyningsvirksomheder ikke længere måtte drive den type kommercielle forretninger.

”Da vi allerede havde ekspertise i huset på området, var det oplagt at udbygge den afdeling med Norlys’ afdeling, herunder deres medarbejdere, vognpark med bl.a. liftbiler, lager med master samt deres varelager. Derved har vi stort set alt nødvendigt materiel in-house, så vi hurtigt kan rykke ud med kompetente medarbejdere, reservedele og de vogne, der skal til for hurtigt at udbedre evt. fejl på gadelys – selv hvis der er tale om en ødelagt mast efter en påkørsel,” fortæller direktør Michael Wulff.

Som led i købet af den nye afdeling har Michael Wulff A/S også overtaget kontrakterne på drift og vedligeholdelse af gadebelysningen i Jammerbugt Kommune og Brønderslev Kommune, herunder udskiftning af den sidste del af belysningen i Jammerbugt Kommune til LED-belysning.

Fagleder for vejgruppen i Jammerbugt Kommune, Kristian Olsen, fortæller:

”Vi har været i en løbende proces med energioptimering af vores gadelys i de seneste år, og vi kan på nuværende tidspunkt se, at vi er nede på halvdelen af vores energiforbrug sammenlignet med 2007. Det arbejde fortsætter nu i samarbejde med Michael Wulff A/S, og vi oplever et rigtigt godt samspil, uanset om det drejer sig om energioptimering eller om det løbende driftssamarbejde. Der er en gensidig tillid og en god, løsningsorienteret dialog, og vi får kompetent rådgivning, der til fulde lever op til såvel lovkrav som vores behov.”

Lokalafdelinger en fordel i corona-tider

I kraft af, at Michael Wulff A/S har flere afdelinger i Nordjylland, har virksomheden flere montører ansat lokalt, som har erfaring mht. at servicere kommunernes vejbelysning. Det viste sig at være en stor fordel, da de syv nordjyske kommuner blev lukket ned pga. COVID-19, eftersom det betød, at arbejdet hos kunderne uden problemer kunne fortsættes efter en mindre tilpasning af montører og opgaver.

”Gadebelysning er i mange tilfælde både et spørgsmål om trafiksikkerhed og om borgernes tryghed. Derfor var vi glade for fortsat at kunne servicere vores kunder – og i sidste ende borgerne – selv under nedlukningen, som jo skete i nogle af årets mørkeste måneder. Med afdelinger i Aabybro, Aalborg og Støvring – og medarbejdere, der er bosat enten i de eller tilstødende kommuner – føler vi os rigtig godt dækket ind, selv hvis vi skulle opleve en tilsvarende lokal nedlukning i fremtiden også,” afslutter Michael Wulff.

Michael Wulff direktør
Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33