El-installationer | belysning

Intelligent belysning til Bentax’ nye lagerhal

Danskernes smag for kvalitetskaffe er stigende – og dermed også efterspørgslen efter god kaffe på arbejdspladsen. Det mærker man hos Bentax i Svenstrup, hvor der lige nu lægges sidste hånd på en ny 2000 kvm lagerhal, hvor Michael Wulff A/S har leveret alt i el og belysning. ​

Bentax er totalleverandør af kaffe og kaffeudstyr til virksomheder og restaurationer, og virksomhedens hovedkvarter i Svenstrup omfatter såvel lager som risteri og pakkeafdeling. Den stigende efterspørgsel betød, at den nuværende lagerhal og produktion var blevet for lille. Direktør for Bentax, Søren Hansen, fortæller:

”Den nye lagerhal skal rumme alle de varer, vi får udefra – fra de grønne kaffebønner, som leveres direkte fra kaffebønderne i fx Guatemala, over kakao og mælkepulver og til forskellige former for emballage. Dermed kan vi flytte selve produktionen – herunder kafferistningen – ud i den nuværende lagerhal, hvor den kan udvides og delvist automatiseres.”

Søren Hansen, direktør, Bentax

Elektrikerne Jeppe Nielsen og Jens Rasmussen fra Michael Wulff A/S i fuld gang med at trække kabler oppe under taget.

Nicolaj Nielsen, projektleder, Michael Wulff A/S

Belysning med øje for energiforbrug og arbejdsmiljø

Et tremandsteam fra Michael Wulff A/S bestående af elektrikerne Jeppe Nielsen og Jens Rasmussen samt projektleder Nicolaj Nielsen har stået for alle elektriske installationer til den nye lagerhal, herunder intelligent belysning, kabler til termostater og portstyring og installationer til brandstyring af røgventilation.

”Belysningen i den nye hal bliver opdelt i seks zoner. I hver zone registrerer en sensor, om der er aktivitet i den pågældende zone, og hvor meget lys der kommer fra vinduer og ovenlys. Dette styrer, om lyset er tændt i zonen, og hvor meget lys der i givet fald skal være i hver zone. Dermed slipper Bentax for at bruge energi på at lyse hele hallen op, hvis der fx kun er medarbejdere i gang i pakkeriet. Det svarer til en årlig besparelse på 3.000 kWh,” fortæller Nicolaj Nielsen.

”Derudover er belysningen udvalgt og placeret, så det giver optimalt arbejdsmiljø på lageret, hvor der i sagens natur kommer høje reoler fyldt med fx sække med kaffebønner. Her er det vigtigt at skabe god belysning for de medarbejdere, der færdes blandt reolerne,” tilføjer han.

Stor tryghed i velfungerende samarbejde

Totalentreprenør på projektet er Richard Thomsen Erhvervsbyg A/S, hvor projektleder Peter Emborg er meget tilfreds med samarbejdet med teamet fra Michael Wulff A/S.

”Det har været meget positivt. De har været enormt hjælpsomme i forhold til at finde de rigtige løsninger på de ting, der skulle laves. Til forskel fra fx store boligbyggerier, hvor alt er udpenslet ned i mindste detalje, er et projekt som dette mindre specifikt beskrevet. Det har været en stor tryghed for mig at kunne sparre med Nicolaj, som har været rigtigt god til at byde ind med løsninger og rådgivning undervejs,” fortæller han og tilføjer:

”Og så tænker de hele tiden fremad og i helheder. Eksempelvis skulle der trækkes kabler på taget, og ofte ser vi, at elektrikere blot trækker kablerne den korteste vej – dvs. på tværs af loftsplader. Medarbejderne fra Michael Wulff A/S har omhyggeligt trukket dem i lige linjer, så der ikke er kommet skruer ned gennem ledningerne, der potentielt kan give problemer senere hen. Derudover er det bare en fornøjelse at omgås medarbejderne i hverdagen – en aftale er en aftale, og oven i det møder de altid op med godt humør og en enorm hjælpsomhed. Jeg håber, vi får mulighed for flere samarbejder i fremtiden, og vi er faktisk allerede i gang med at regne på et nyt projekt sammen, som bliver tre gange større end dette.”

Peter Emborg, projektleder, Richard Thomsen Erhvervsbyg A/S

Bentax | elteknik arbejde i forbindelse med ny lagerhal

Fælles værdisæt giver godt match

Også hos Bentax er man godt tilfreds med samarbejdet, der til fulde har levet op til forventningerne.

Da jeg mødte Michael Wulff til første møde, fik jeg et klart indtryk af, at hans – og dermed virksomhedens – værdisæt stemmer overens med vores, hvor nøgleordene er ordentlighed, hæderlighed og høj faglighed. Det er fuldt ud det, vi har oplevet – eksempelvis var nogle af de sensorer, der skulle bruges til styring af belysningen i hallen, i restordre, men der tilbød de at opsætte en gammel model og så udskifte til de nye uden beregning, når de kom frem. Det er tegn på en ærlighed og en ordentlighed, som jeg sætter stor pris på,” siger Søren Hansen.

Han fremhæver også, at medarbejderne har en på nogle måder atypisk tilgang til deres arbejde sammenlignet med andre håndværkere, han er stødt på. 

”Nogle gange oplever man, at en håndværker kun fokuserer på sin egen afgrænsede opgave. Medarbejderne fra Michael Wulff A/S tænker i helheder og tager ansvar – både for deres egne opgaver, men også for projektet og den næste i ”fødekæden”, uanset om det er koordinering med andre leverandører på opgaven eller at tage hensyn til vores medarbejdere, der udfører deres arbejde i lokaler, hvor de også skal lave nogle elektrikeropgaver,” fortæller han og afslutter:

”Det er absolut ikke sidste gang, vi samarbejder med Michael Wulff A/S, og vi er faktisk allerede nu i gang med et nyt projekt, hvor vi ser på muligheden for at opsætte solceller på taget for at dække noget af vores elforbrug.”

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33