Belysning

Michael Wulff A/S bringer lys over skaterbanen i Brovst​

I september 2022 kom gadelysspecialisterne hos Michael Wulff A/S på en lidt utraditionel opgave: Opsætning af lysmaster ved den store nye skaterbane i Brovst.​

Michael Wulff A/S står i forvejen for reparation og vedligehold af gadebelysningen i Jammerbugt Kommune. Det var kommunens kendskab til virksomhedens kompetencer på dette område, der førte til en henvendelse, da der skulle anlægges lys til udedelen af den nye skaterbane, som er etableret i 2022. Projektleder hos Michael Wulff A/S Benjamin Pedersen fortæller:

”Vi fik en henvendelse fra Magnus Bøgh Enevoldsen, som er kollega til vores faste kontakt Kristian Olsen hos Jammerbugt Kommune, i forhold til om vi ville give et tilbud på belysning til skaterbanen. Tilbuddet skulle bygge på armaturer fra Focus Lighting, som også er dem, vi benytter til gadebelysningen i kommunen.”

I Michael Wulff A/S’ gadelysafdeling har de to specialister, Jeppe Nielsen og Jens Rasmussen, mangeårig erfaring med opsætning og service på gadebelysning. Derudover har virksomheden egen kranvogn samt et begrænset lager med master og armaturer, så opgaven lå lige til højrebenet for virksomheden.

”Vi blev enige om en løsning ud fra kommunens budget, som består af syv stålmaster fra producenten DAV med to armaturer fra Focus Lighting på hver. Masterne bliver rejst, så de giver et godt lys over hele skaterbanen. En fordel ved denne type armaturer er, at i stedet for at sidde øverst på masterne, som man kender det fra traditionelle gadelygter, så kan de også placeres længere nede på masten, hvor de sidder rundt om røret. Det betyder, at de kan indstilles i lige netop den højde og med den vinkel, der fungerer bedst til en skaterbane som denne, som jo langt fra er en plan flade,” fortæller Benjamin Pedersen.

Ud over opsætning af master og armaturer har Michael Wulff A/S også stået for nedgravning af kabler og tilkobling til et styringsskab, hvor skaterbanens brugere selv kan tænde for belysningen. Når belysningen tændes, vil den være tændt i et fastsat antal timer. Dermed sikres det, at belysningen kun er tændt, når banen er i brug – men også at byens børn og unge kan samles på banen, lige når de har lyst til det.

Det er fantastisk at få lov til at bidrage til en opgave, hvor man ved, at slutproduktet vil komme til at gavne en hel masse børn og unge. Jeg har selv skatet meget som yngre, og mine børn gør det også, så jeg ved, hvilken betydning en bane som denne vil få i byen,” siger Benjamin Pedersen.

Gadelys
skaterbane Brovst elektrikere

Gadelysspecialisterne hos Michael Wulff A/S, Jeppe Nielsen og Jens Rasmussen

Benjamin Pedersen skater

Projektleder Benjamin Pedersen støver sine skaterskills af i den nye skaterpark

Bæredygtig belysningsløsning

Ud over at give en god og fleksibel belysning har Focus Lightings danskproducerede armaturer også den fordel, at virksomheden som noget nyt tilbyder ’evighedsgaranti’ på alle sine produkter. Det betyder, at uanset hvilken type produkter man har – selv hvis de er købt for op til 50 år siden – tilbyder Focus Lighting at reparere og renovere produkterne i stedet for at udskifte dem.

”Eksempelvis har vi netop været i gang med en opgave i Fjerritslev, hvor flere gadelamper var ’døde’. Vi afmonterede dem og sendte dem til reparation hos Focus Lighting, og nu fungerer de som nye. Garantien gælder både de tekniske dele inden i armaturerne, men også hvis man for eksempel har et aluminiumsarmatur, som efter at have siddet ude i regn og rusk i 25 år er begyndt at tære – så kan man sende det ind, og så renoverer og lakerer de det, så det kan sættes op igen og holde lige så mange år fremover. Det spiller rigtig godt sammen med den bæredygtighedstankegang, vi har generelt i Michael Wulff A/S,” fortæller Benjamin Pedersen og afslutter:

”Selv om vi primært bruger denne type master og armaturer til gadebelysning, viser denne opgave, at de kan bruges til mange andre formål også. Vi har både udstyret, produktkendskabet og specialisterne til at lave mange forskellige belysningsopgaver, så hvis man har en opgave af denne type, giver vi meget gerne et tilbud på det.”

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33