PROJEKT & BYGGERI

Michael Wulff A/S sætter strøm til Aalborgs Havnefront

Moderne etagebyggeri rummer et bredt spektrum af elektriske installationer, fra specialløsninger til de enkelte lejemål til omfattende brandsikringsløsninger. Michael Wulff A/S har netop lagt sidste hånd på elinstallationerne i et af Aalborg Havnefronts markante nye byggerier: ”V-husene”, der blandt andet rummer Aalborgs dyreste lejlighed.

Med 172 ejerlejligheder, to erhvervslokaler, parkeringskælder med bilelevator, private og fælles terrasser og mulighed for lejerne for at sætte deres eget præg på lejlighedernes installationer var det langt fra nogen simpel opgave, Michael Wulff A/S påtog sig, da de gik i gang med installation af al el i byggeriet ”V-husene” på Østre Havn i Aalborg, opført af A. Enggaard A/S.

Faktisk var det første gang, virksomheden gik i krig med en opgave af denne type og omfang, men med solide kompetencer, en projektansat projektleder med erfaring fra lignende opgaver og – naturligvis – en konkurrencedygtig pris var bygherre A. Enggaard A/S helt trygge ved at lade den lokale elektrikervirksomhed udføre det omfattende arbejde, da de vandt udbuddet.

Byggeleder Joachim Nygaard fortæller:

”Bygningen rummer lejemål i størrelsen 28-265 kvadratmeter – heriblandt Aalborgs pt. dyreste lejemål – og det har krævet stort overblik og mange specialtilpasninger at få alle elektriske installationer til at spille sammen. Michael Wulff A/S har stået for hovedopgaven og hyret specialister ind efter behov, og de har desuden arbejdet tæt sammen med de andre leverandører, fx Elnet ift. fiber, HTH ift. køkkeninstallationer og Airforce med impulsventilatorer i p-kælderen.”

Byggeleder Joachim Nygaard, A. Enggaard A/S

Det helt rigtige team på en kompleks opgave

Ud over de elektriske installationer i de mange lejemål og opgange rummede opgaven også el, styring af ventilation og tilkobling af bilelevator til p-kælderen under bygningerne, tilkobling af strøm til byggefeltet (herunder belysning og strøm til kontorcontainerne) samt belysning og strøm til orangerier, udendørsspa og hyggekroge på de mange fælles og private tagterrasser.

Den omfattende opgave betød, at Michael Wulff A/S satte et helt fast team af elektrikere på opgaven, og i en periode hyrede virksomheden desuden yderligere elektrikere ind fra et vikarbureau for at opfylde projektets tidsplan. Der blev nedsat et fast projektteam med den projektansatte projektleder og en sjakbajs for elektrikerne, og begge får store roser fra Joachim Nygaard:

”Vi havde en fast tilknyttet projektleder på opgaven, som havde erfaring fra tidligere lignende opgaver. Han har udvist stort engagement og har haft et fast kontor på pladsen, så vi hele tiden har følt, at der var hånd i hanke med tingene, og at alting blev lavet lige efter bogen. Derudover skal teamets unge sjakbajs have et stort skulderklap – det var første gang, han stod med sådan et stort projekt, og det har han udført til UG!”

Værdifuld sparringspartner

Han fremhæver især Michael Wulff A/S’ medarbejderes store forståelse for opgaven og evne til at sætte sig ind i tidsplanen, koblet med omstillingsparathed og den rette bemanding, der også har været en værdifuld sparringspartner undervejs, når der var brug for helt særlige løsninger:

”Vi har eksempelvis haft et overordnet koncept for fx loftsmaterialer i gangarealer eller hyggeområder på terrasser, men ikke nogen specifikationer på, hvilken type lyskilder vi ønskede. Her har Michael Wulff A/S bidraget med forslag til placering og valg af lyskilder, så de passer perfekt ind i omgivelserne og giver den beboeroplevelse, vi gerne vil have,” siger Joachim Nygaard og tilføjer:

”I og med at vi har tilbudt lejerne indflydelse på indretningen af deres lejemål, er der desuden blevet lavet en række specialinstallationer. Eksempelvis har Michael Wulff A/S samarbejdet med HTH om placering af cookere og installation af emfang – der er fire forskellige emhætteløsninger i bygningerne – og lejerne har kunnet stille særlige krav til belysning eller intelligent styring af de elektriske installationer. Penthouselejligheden har fx en helt særlig type eltavle. I disse tilfælde har projektlederen haft dialogen med lejerne og givet konkrete løsningsforslag og tilbud på tilpasningerne, og det har fungeret rigtigt fint.”

100% styr på sikkerheden

En helt afgørende faktor i etagebyggeri er brandsikkerheden, der kræver en række sikkerhedsforanstaltninger. Disse omfatter bl.a. automatiske brandalarmeringsanlæg, adgangsforhold, og luftslusepartier til effektiv transport af røg ud af bygningen.

”Samarbejdet med Michael Wulff A/S og deres underleverandør på brandsikring, SecurPro, har fungeret rigtig godt, og alt er udført lige efter bogen. Bygningen har faktisk bestået brandmandsinspektionen første gang – hvilket sker yderst sjældent,” siger Joachim Nygaard.

”Jeg har stor ros til Michael Wulff A/S. Det er første gang, virksomheden har tacklet sådan en opgave, og de har håndteret det virkelig godt. Tingene er lavet ordentligt, alle sikkerhedskrav er overholdt, og der har nærmest ingen fejl og mangler været efter lejernes indflytning – kort sagt: Alting kører, som det skal,” afslutter byggelederen.

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33