el-teknik

Michael Wulff A/S sætter strøm til nyt showroom for elbiler

På Jyllandsgade midt i Aalborg åbnede i marts 2022 et nyt showroom for elbiler af mærket Polestar. Bag showroomet står bilforhandler Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S, og al strøm og netværksforbindelse til showroomet er etableret af Michael Wulff A/S.

Showroomet skal stå på pladsen i de næste to år og fungere som udstillingshal for Pedersen & Nielsens udvalg af Polestar-biler. Pedersen & Nielsen er i forvejen fast kunde hos Michael Wulff A/S, så det var oplagt at koble virksomhedens faste elektriker, overmontør og projektleder Mads Østergaard Møller, på opgaven med at etablere strøm- og netværksforbindelse til det nye showroom.  

”Showroomet består af fire containere, som de svenske leverandører indretter med alle installationer – vægge, udstillingsplads til elbiler af forskellige størrelser og med forskellige batteripakker, område med fladskærme, skinner med LED-lys og varmepumper til opvarmning af rummet. Det hele er kommet som et stort puslespil, som Polestars leverandør, Space Production, har bygget op i løbet af blot en uge,” fortæller Mads Østergaard Møller.

Ét stort puslespil​

Containerne og kasserne med de forskellige dele til inventaret blev leveret i uge 10. Her havde Mads Østergaard Møller også de første møder med Space Productions installatører og Polestars IT-chef, så detaljerne for tilslutningen af strømforsyning og netværksforbindelse – der begge er trukket fra Pedersen & Nielsens egne bygninger, som ligger lige bag showroomet – hurtigt kunne defineres.

”Showroomet er det første af denne størrelse, som Polestar etablerer i Danmark – ud over dette har de lignende showrooms i USA, Canada, Tyskland og Østrig – og i og med at der er tale om elbiler, er der nogle helt særlige krav og behov, både i forhold til strømforsyning og i forhold til netværksforbindelse, bl.a. nogle sikkerhedsmæssige krav, som skulle være helt på plads, før vi påbegyndte arbejdet,” fortæller Mads Østergaard Møller og tilføjer:

”Samtidig styres indeklimaet af to varmepumper, som kræver en del strøm, så vi etablerede en strømforsyning på 63 ampere, så alle installationer kan fungere optimalt.”

Utraditionelt - og hurtigt - samarbejde​

”Opgaven med showroomet har været et spændende og utraditionelt samarbejde, der krævede megen koordination og møder forud. Vi havde de første møder med Space Productions Branch Manager, Daniel Noonan, tirsdag i uge 10, da hele ’puslespillet’ ankom til Aalborg, og allerede fredag samme uge trak vi byggestrøm til containerne. Blot en uge efter var de kommet så langt med etableringen af de indvendige installationer, at jeg kunne koble strømmen inde i containerbygningen om til de almindelige installationer – og så var vores opgave afsluttet,” fortæller Mads Østergaard Møller og afslutter:

”Pedersen & Nielsen er en god, fast kunde hos os, så det betyder meget, at vi kan rykke ud og hjælpe dem med en opgave som denne. De sælger flere og flere elbiler, og det er spændende at få lov at hjælpe med etablering af et showroom som dette, hvor deres produkter virkelig kommer til deres ret i et flot udstillingsvindue lige ud til en af Aalborgs mest trafikerede gader.”

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33