Industriautomation

Skræddersyet og brugervenligt styringssystem

Rebild Vandværk har fået styr på vandet med et skræddersyet og brugervenligt styringssystem fra Michael Wulff A/S. Systemet sikrer, at forbrugerne altid har vand i hanerne – og skulle der opstå fejl, giver det selv besked via e-mail og sms.

“Rebild Vandværk havde gamle pumper og et gammeldags styringsanlæg, som ofte satte ud, og det duer jo ikke, at en aftager som eksempelvis Comwell Rebild Bakker ikke har vand i hanerne, når flere hundrede gæster skal have deres morgenbrus.

Jeg havde derfor et stærkt ønske om, at alt skulle fungere optimalt, og Michael Wulff A/S har virkelig leveret en skræddersyet løsning, der fungerer!” siger Lars Bøgeskov Hyttel, miljøingeniør hos PlanEnergi, der selv har været med til at designe den nye styringsløsning ud fra de behov, Rebild Vandværk har.

Let at bruge - og lavere elforbrug

Med det nye system bruger værket nu mindre strøm, og det er blevet langt mere funktionelt og lettere at bruge.

“Den gamle styring var som at se ind i et cockpit. Et virvar af knapper og blinkende pærer, som ingen rigtigt vidste, hvad betød, og hvordan skulle håndteres. Hver gang der var noget galt, skulle vi derfor tilkalde folk både om natten og i weekenden, og det koster,” siger Lars Bøgeskov Hyttel, der dog fortsat er tilmeldt Michael Wulffs døgnvagtordning.

Penge at spare på forbedret drift

Selv om man har investeret i nye løsninger, tjener de sig ind via besparelserne. Det kommer forbrugerne til gode, fordi de vil opleve, at vandretningerne ikke bliver større de kommende år.

Styringen, som fjernovervåges af Michael Wulff A/S, meddeler hele tiden, hvor meget vand der er i tankene, om trykket er i orden osv. Opstår der uregelmæssigheder, sendes der omgående e-mails og sms’er med besked om, at der er fejl, og hvor fejlen er. Døgnvagten hos Michael Wulff A/S rykker prompte ud og reparerer fejlen.

De daglige informationer, som systemet leverer, bruges desuden til løbende at optimere vandværkets drift yderligere.

Klar til fremtiden

Med det nye system er Rebild Vandværk også blevet fremtidssikret: Når det bliver muligt for forbrugerne at få billig strøm om natten, kan vandværkets pumper også indstilles til at fylde tankene op i nattens løb, når strømmen er billigst.

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33