el-teknik

Unik belysning giver store besparelser og bedre arbejdsmiljø

Hos Tandplejen Vesthimmerland stod man i 2013 med en udfordring: tandplejen skulle bygge til, og de eksisterende bygninger renoveres, og i den forbindelse ville man gerne have optimeret belysningen. Den eksisterende belysning var på daværende tidspunkt ca. 35 år gammel og gav ofte gener for både medarbejdere og patienter.

”Vi oplevede til tider, at vi var nødt til at give børnene en klud eller solbriller for øjnene, fordi loftslamperne skar i deres øjne, når de lå i stolen,” fortæller klinikassistent Pernille Mørck.

”Samtidig oplevede vi lyset som meget flimrende, så det var ikke optimalt at arbejde i, hverken for os, der arbejder ved computerne i receptionen, eller for tandlægerne og klinikassistenterne i behandlingsrummene,” tilføjer hun.

Skræddersyet løsning

Tandplejen kontaktede Michael Wulff A/S, som hurtigt fandt ud af, at der ikke var et eksisterende produkt på markedet, som fuldt ud levede op til tandplejens forskellige behov.

”Hos Michael Wulff A/S har vi den tilgang, at hvis ikke det produkt, vi og vores kunder har brug for, findes – ja, så må vi lave det. Derfor tog vi kontakt til en producent af armaturer og udviklede sammen med dem en løsning, der gjorde os i stand til at opsætte LED-lys på hele klinikken. Det giver langt bedre arbejdslys – og dermed bedre arbejdsmiljø – og energiforbruget er bragt ned til en fjerdedel af, hvad det var tidligere,” fortæller Michael Wulff, der ud over valget af lyskilder også har optimeret placeringen af lamperne i rummene.

Og der er ingen tvivl om, at det nye lys har gjort en stor forskel – for både medarbejdere og patienter.

”Vi er vældigt tilfredse! Med den nye belysning virker det nærmest som at have dagslys hele dagen. Samtidig er lamperne designet pænt – de passer godt til et sundhedshus som vores,” siger tandlæge Mia Rosing Marquart, og Pernille Mørck samtykker:

”Det er langt mere behageligt at være i et rum med denne type lys – og samtidig er det energibesparende. Michael Wulff har hjulpet gennem hele processen med rådgivning, valg og placering af lamperne, så vi har fået en virkelig god løsning, som ingen andre i Danmark har. Det er penge, der er virkelig godt givet ud!” understreger hun.

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33