SOLCELLER til industri & Erhverv

Solcelleanlæg gør Allaboutcows selvforsynende med strøm​

I Haverslev har Allaboutcows netop fået installeret et solcelleanlæg på virksomhedens nye domicil. Målet er at styrke virksomhedens grønne profil ved at være selvforsynende med grøn energi.

Allaboutcows markedsfører og forhandler specialprodukter som fodertilskud og græsfrø til landbrugssektoren både i Danmark og i udlandet. Direktør og stifter, Mads Holm Danielsen, fortæller:

”Efter vores flytning til de nye bygninger på Håndværkervej i Haverslev har vi gjort en stor indsats for at nedbringe vores klimabelastning via fx ekstra isolering, mindre vandforbrug og energivenlig LED-belysning. Som led i den indsats har vi i længere tid gået med planer om at få et solcelleanlæg, som kan dække vores elforbrug en stor del af året.”

Tryg proces fra start til slut

Mads Holm Danielsen har ikke tidligere samarbejdet med Michael Wulff A/S, men han havde et godt kendskab til virksomheden som en solid og fagligt dygtig virksomhed, som leverer ydelser af høj kvalitet. De blev derfor udvalgt som leverandør på anlægget, og det har han bestemt ikke fortrudt.

”Det har været et rigtig fint samarbejde. Da vi bestilte anlægget, var der lang leveringstid, men vi er hele tiden blevet godt orienteret. Og da anlægget først kom, gik installationen helt fantastisk. Der mødte to tømrere og en installatør op, og før vi fik set os om, var anlægget sat op og koblet til.” siger Mads Holm Danielsen.

Som led i indkøbet og installationen af solcelleanlægget har Steffen Borgaard Hededal fra Michael Wulff A/S også stået for opkobling til Allaboutcows elselskab og papirarbejdet i forhold til at gøre virksomheden i stand til at sælge overskudsstrøm i de solrige perioder af året.

”Det var tydeligt at mærke, at installatøren fra Michael Wulff A/S havde et rigtig godt kendskab til anlægget, og vi har fået supergod rådgivning hele vejen igennem. Det har været en stor lettelse, at de på den måde håndterer processen fra start til slut. Det har gjort det nemt for os hele vejen igennem, og vi har følt, at vi har været i rigtigt gode hænder,” siger Mads Holm Danielsen.

Et led i en grøn strategi

For Allaboutcows og Mads Holm Danielsen er det ikke en økonomisk gevinst i form af besparelser på elregningen, som har været den afgørende faktor i anskaffelsen af solcelleanlægget – men derimod muligheden for at gøre en aktiv indsats for klimaet.

”Det er vigtigt for en virksomhed som vores at gøre en indsats i den grønne omstilling. Dels kommer der flere og flere krav udefra fra vores samarbejdspartnere, bl.a. Chr. Hansen A/S, og fra vores kunder, herunder de danske landbrug, som er langt i en klimaomstilling. De kræver derfor i stigende grad, at deres leverandører og samarbejdspartnere også sænker deres CO2-udledning og generelle klimaaftryk,” fortæller han og afslutter:

”Og så arbejder vi selv ud fra den filosofi, at ’hvis man kan gøre noget for klimaet – så skal man!’ Et anlæg som dette er ikke dyrere, end at det sagtens kan anskaffes af en virksomhed på vores størrelse uden behov for fx at optage et lån – og så har vi faktisk ikke regnet på, om det rent økonomisk bliver en gevinst på lang sigt. Det vigtige for os er, at vi med det nye solcelleanlæg har taget et kæmpe skridt, så vi nu er uafhængige af fossile brændstoffer.

En tilfreds Mads Holm Danielsen med Allaboutcows’ nye solcellesystem.

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33