PROJEKT & BYGGERI

Alt i el til nye lejeboliger i Svenstrup

I Urtehaven i Svenstrup er et stort byggeri af 38 nye lejligheder i 1-2 plan netop afsluttet. I løbet af byggeprocessen har et fast team fra Michael Wulff A/S haft deres daglige gang på pladsen for at udfører alle elektriske installationer i de nye boliger.

De nye lejligheder er opført af totalentreprenør HMC Byg & Anlæg samt en række entreprenører, og med 38 næsten ens lejligheder har byggepladsen nærmest kørt på samlebånd.

Opgaven omfattede for Michael Wulff A/S alle elinstallationer i lejlighederne, herunder kabler, stikkontakter og udvalgte LED-spots i badeværelser og køkkener. Et stort byggeprojekt består af mange del-opgaver, som skal gå op i en højere enhed, og der blev derfor hurtigt koordineret en tidsplan mellem de forskellige entreprenører.

Benjamin Pedersen, som var projektleder på opgaven for Michael Wulff A/S, fortæller:

“På en stor og langvarig opgave som denne handler det om at finde den bedste og nemmeste måde at gøre tingene på fra start – ikke bare for vores eget vedkommende, men i samspillet med de andre faggrupper på pladsen. Ved de første par lejligheder skal man lige finde hinanden og jargonen internt, og derefter finder man frem til en procedure, så tingene nærmest kører på samlebånd. Vores folk fik besked, når hver enkelt lejlighed var klar til, at vi kunne rykke ind, og når vi så var færdige med de opgaver, der skulle løses på det pågældende tidspunkt i byggeprocessen, rykkede vi videre til den næste. Og vi kan se nu, at den gode proces, vi fik defineret tidligt i projektet, klart var medvirkende til, at det kom i mål til tiden.”

Tidsbesparende erfaring

Teamet fra Michael Wulff A/S bidrog ikke kun med solidt elektrikerhåndværk i byggeriet. Også stor erfaring fra lignende opgaver har spillet en vigtig rolle i udførelsen af opgaverne. Det gælder særligt timingen af de specifikke opgaver, der skulle laves på lejlighederne, fortæller Benjamin Pedersen.

”Vi har udført lignende opgaver tidligere, også i samarbejde med HMC Byg & Anlæg, og der har vi gjort os nogle erfaringer, som vi kan tage med ind i opgaver som denne. Det giver en helhedsforståelse af opgaven, som har gjort det muligt for os at effektivisere nogle led i processen. Det gælder fx, når der skal trækkes kabler til lejlighederne. Her ved vi fra tidligere opgaver, at hvis vi trækker kablerne i sandpuden under gulvene, inden der støbes færdigt, kan vi spare noget fræsearbejde senere hen,” forklarer han og fortsætter:

”Det samme gælder, hvis vi trækker lodrette kabler i hulmurene, inden der laves isolering, spartling osv. Det giver bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere, der slipper for hårdt arbejde i yderstillinger. Oven i det sparer vi på den tid, vi skal bruge pr. kabel, når vi skal udføre mindre fræsearbejde – og som ekstra bonus slipper murerne også for at skulle lappe de riller, vi i skulle fræse, hvis kablerne skulle trækkes, når gulve, mure og lofter stod færdige.”

Velfungerende samarbejde med fokus på målet

Hos HMC Byg & Anlæg er man meget tilfreds med samarbejdet med teamet fra Michael Wulff A/S:

”Det har været et rigtigt godt forløb, hvor vi har oplevet Michael Wulff A/S som meget professionelle og løsningsorienterede. Folkene på pladsen var enormt gode til at samarbejde med de andre entreprenører og få tingende til at flyde. Derudover har vi kunnet snakke om tingene hen ad vejen og har fundet frem til gode løsninger, når der var behov for det – blandt andet da der mod slut var behov for at få flere folk herud for at nå i mål,” fortæller projektleder Kristoffer Mortensen fra HMC Byg & Anlæg og afslutter:

”Vi har oplevet, at der har hele tiden været fokus på at komme i mål med projektet, frem for at tjene flere penge, og det har skabt et virkelig godt samarbejde. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi går ind i projekter sammen med Michael Wulff A/S.”

LED spots lejligheder
Teamet - Michael Wulff A/S - lejeboliger - Svenstrup

Fra venstre: Lærling Lasse Børgesen, elektrikersvend Emil Stigel og projektleder Benjamin Pedersen,

Scroll to Top

Ring til os

72 16 15 33