Belysning til kontor

Lad Michael Wulff A/S hjælpe med at optimere belysningen på dit kontor - så er du sikret både godt arbejdsmiljø og besparelser på elregningen.

Belysningen på et kontor er af afgørende betydning for medarbejdernes arbejdsmiljø. Optimalt set bør belysningen ligne dagslys mest muligt – derfor er der ofte behov for forskellige typer lyskilder i rummet for at skabe optimal belysning til hver enkelt medarbejder.

Ud over type og placering af lamperne spiller pærerne også en afgørende rolle – både for det samlede lys i lokalet og for jeres elregning. Den seneste udvikling inden for LED-belysning har ført til et bredt udvalg af lamper, pærer og lysstofrør, som er både energivenlige, langtidsholdbare – og giver fremragende arbejdsbelysning.

 

Unik belysning giver store besparelser og bedre arbejdsmiljø

”Det er langt mere behageligt at være i et rum med denne type lys – og samtidig er det energibesparende.

Michael Wulff har hjulpet gennem hele processen med rådgivning, valg og placering af lamperne, så vi har fået en virkelig god løsning, som ingen andre i Danmark har.”

Pernille Mørck
klinikassistent, Tandplejen Vesthimmerland

læs hele casen

Få en total belysningsløsning

Vi har stor indsigt i de forskellige typer lamper, armaturer, lysstofrør og pærer, der findes på markedet, og kan rådgive om type, antal og placering for at give dig og dine medarbejdere optimal belysning på lige netop jeres kontorer. 

Findes der ikke en løsning, der passer til lige netop jeres behov, kan vi også hjælpe med at få specialudviklet lamper, der giver jer optimal belysning – og dermed optimalt arbejdsmiljø. 

Ring 7216 1533

Eller lad os kontakte dig:

Kontorbelysning i klassisk dansk design

Søger I kontorbelysning, der skal være prikken over i’et i mødelokaler, direktørkontorer eller gangarealer, kan vi også hjælpe med det. 

Læs mere herunder om de forskellige typer kontorbelysning, vi tilbyder – eller ring til os på 7216 1533 allerede i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med at optimere jeres kontorbelysning.

Optimal belysning til kontorer består af følgende elementer:

Loftsbelysningen er den primære kilde til den almene belysning i kontorer, hvad enten der er tale om storkontorer eller mindre kontorer med en eller få arbejdspladser. Det primære formål med loftsbelysningen er at sikre, at det er sikkert at færdes i rummet, og at det er muligt også at arbejde i områderne væk fra skrivebordene.

Hvilken type loftsbelysning, du bør vælge (fx indbygningsspot, indbyggede armaturer med lysstofrør, nedhængende armaturer eller pendellamper osv.), hvilken type pærer eller lysstofrør, der skal anvendes deri, og hvor hver enkelt lampe skal placeres, afhænger af en række faktorer så som størrelsen på kontoret, mængden af dagslys, loftshøjde, farve på vægge, gulve og lofter o.lign. 

Generelt siger anbefalingerne, at man bør vælge en belysningstype, der anvender indirekte-direkte belysning – altså nedhængende lamper, der både lyser op mod loftet og derved giver indirekte belysning, og ned mod gulve og borde og giver direkte belysning.

Ring til os på 72 16 15 33 for at få rådgivning om valg af loftsbelysning for at skabe optimalt arbejdslys til dine medarbejdere.

Væglamper bidrager ligesom loftsbelysningen til den almene belysning i kontoret og kan eksempelvis anvendes, hvis der er langt fra væggene i kontoret til de zoner, loftsbelysningen dækker.

Ligesom det er tilfældet med loftsbelysning, kan væglamper også give indirekte eller direkte lys eller en kombination.

Væglamper kan desuden anvendes som stemningsbelysning, hvis kontoret indeholder eksempelvis sofaområde eller andre former for alternative arbejdspladser.

Ring til os på 72 16 15 33 for at få rådgivning om valg af lamper og pærer for at skabe optimalt arbejdslys til dine medarbejdere.

Gulvlamper/standerlamper kan alt efter placering og styrke anvendes enten som bidrag til den almene belysning i kontoret eller som arbejdslampe, hvis de placeres ved siden af et skrivebord.

Ring til os på 72 16 15 33 for at få rådgivning om valg af gulvlamper og pærer for at skabe optimalt arbejdslys til dine medarbejdere.

Hængelamper – fx nedsænkede armaturer med lysstofrør – eller pendellamper kan også anvendes som arbejdsbelysning, hvis de placeres direkte over et skrivebord i lav højde. I dette tilfælde er det vigtigt at udvælge pærer eller lysstofrør, som giver et godt arbejdslys på skrivebordet uden at virke blændende for den pågældende medarbejder eller medarbejdere ved tilstødende skriveborde.

Ring til os på 72 16 15 33 for at få rådgivning om valg af hængelamper/pendellamper og lysstofrør/pærer for at skabe optimalt arbejdslys til dine medarbejdere.

Den almene belysning i kontoret bør suppleres af skrivebordslamper/arbejdslamper, så hver enkelt medarbejder kan tilpasse belysningen til sit behov. Type, placering og styrke af skrivebordslampen bør afhænge af den enkelte medarbejders arbejdsopgaver og individuelle behov, så arbejdsmiljøet optimeres i forhold til den enkelte.

Generelt bør skrivebordslampen give godt læselys, men uden at skabe genskær i eksempelvis computerskærme eller bordplader. Det anbefales at anvende en asymmetrisk skrivebordslampe, så lyset falder ned på bordet i en skæv vinkel.

Ring til os på 72 16 15 33 for at få rådgivning om valg af skrivebordslamper og pærer for at skabe optimalt arbejdslys til dine medarbejdere.

Udgifter til elektricitet til belysning er ofte en stor post på virksomhedens driftsbudget. Denne udgift kan nedbringes ved hjælp af energioptimerede lyskilder som LED-belysning, der i dag giver et lige så behageligt, varmt og skarpt lys som glødelamper.

Vi kan hjælpe både med rådgivning omkring energioptimering af belysning i ny- eller ombyggede bygninger eller omkring energioptimering af eksisterende belysning via LED-pærer og –armaturer. Vælger I LED-belysning får I desuden den sidegevinst, at LED-pærer og –lysstofrør har en langt længere levetid end traditionelle pærer – faktisk giver vi 5 års garanti på vores LED-lyskilder.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe med energioptimering af din belysning og andre elektriske installationer her.

Styring af belysning på kontorer kan være en vigtig brik i at nedbringe virksomhedens elregning. Bevægelsessensorer, mulighed for lysdæmpning, intelligent tilpasning af belysningen i forhold til mængden af dagslys og mulighed for at give hver enkelt medarbejder mulighed for at styre sit arbejdslys er blot nogle af de ting, der kan implementeres for at nedbringe udgifterne til driften af virksomhedens kontorbelysning.

Ring til os på 72 16 15 33 for at høre mere om, hvordan du kan nedbringe din elregning via styring af belysningen på dine kontorer.

Udvalgte kundereferencer:

Scroll to Top